Systeemplafond, eigenschappen en voordelen

Systeemplafond: 5 vaak gestelde vragen

Wat is een systeemplafond?

Een systeemplafond is een vals of verlaagd plafond. Het bestaat uit plafondplaten die aan plafondprofielen bevestigd worden. Kenmerkend  is dat er een tussenruimte vrijkomt, het zogenaamde plenum. Deze tussenruimte doet vaak dienst om bekabeling of verlichting in te verwerken.

Welke soorten bestaan er?

Het grootste verschil zit in de plafondplaat. Onderling zijn ze vaak erg verschillend. We maken een onderscheid tussen de technische en esthetische eigenschappen van plafondplaten.

Technische eigenschappen van systeemplafonds:
» Brandbestendigheid
» Waterbestendigheid
» Akoestiek

Esthetische eigenschappen van systeemplafonds:
» Structuur van het oppervlak
» Grootte
» Kleur

Uiteraard is de keuze voor deze of gene plafondplaat afhankelijk van uw persoonlijke smaak. Ook de karakteristieken van de ruimte die geplafonneerd wordt, zal uw keuze beïnvloeden. Zo is het raadzaam om in een badkamer vochtwerende plafondplaten te plaatsen. Op kantoor zijn geluiddempende plafondplaten dan weer interessanter.

Wat zijn de voordelen van een systeemplafond?

Systeemplafonds bieden heel wat voordelen. Vooreerst zijn ze, in vergelijking met andere plafonds, relatief goedkoop. Ook is de plaatsing makkelijk en snel. Verder is een systeemplafond erg flexibel: in de vrije bovenruimte is slordige bekabeling niet zichtbaar voor bezoekers. Ook het plaatsen of vervangen van verlichting is kinderspel. Tot slot biedt het plaatsen van een systeemplafond ook akoestische bescherming.

Waar plaats ik een systeemplafond?

Systeemplafonds worden voornamelijk gebruikt in handelszaken zoals winkels en kantoren. Ook het optisch verlagen van hoge ruimtes is een vaak gebruikte toepassing. Toch biedt een vals plafond ook bij u thuis heel wat voordelen. Vooral de extra bekabelingsruimte die wordt gecreëerd spreekt heel wat gezinnen aan. Verder zijn systeemplafonds erg makkelijk in onderhoud, is de prijs erg billijk en zijn de esthetische mogelijkheden eindeloos.

Wat kost een systeemplafond?

Over de prijs  hoeft u niet wakker te liggen, die valt best mee. De prijs is voornamelijk afhankelijk van enkele factoren:

– de grootte van de te plafonneren ruimte
– het merk en type van de plafondplaten
– de hoogte van het plafond
– het aantal te plafonneren ruimtes

Meer info over systeemplafonds plaatsen

U wil graag een systeemplafond plaatsen? Bij Hanssen Systeemplafonds bent u aan het goede adres!
Neem nu contact met ons op voor al uw vragen over systeemplafonds!

Related Posts