Kantoorinrichting: 4 redenen waarom een scheidingswand onmisbaar is

“Hoe perfectioneer ik de productiviteit van mijn werknemers?”. Vroeg of laat moet elke manager of ondernemer een antwoord op deze vraag verzinnen.

Onderzoek wijst uit dat enkele zeer eenvoudige ingrepen in de werkomgeving tot enorme prestatieverbeteringen kunnen leiden. Zo heeft bijvoorbeeld het plaatsen van een scheidingswand een uiterst positieve invloed op de productiviteit van werknemers.

Een scheidingswand verhoogt de concentratie

Niemand wordt graag gestoord wanneer hij druk bezig is. Door het plaatsen van een scheidingswand worden werknemers afgeschermd van afleidende gebeurtenissen (een collega gaat om koffie, een discussie laait hoog op, …). Hierdoor kunnen ze zich volledig focussen op hun taak, waardoor ze niet alleen sneller, maar ook een pak nauwkeuriger gaan werken.

Een scheidingswand structureert het werkproces

In bijna elke onderneming wordt het werkproces opgesplitst in enkele afzonderlijke deeltaken. Door deze verschillende diensten ook fysiek van elkaar te scheiden, kan iedereen zich 100% toeleggen op de eigen specifieke deeltaak.

Een scheidingswand bevordert de werksfeer

Mensen houden van een eigen plekje. Bij jouw werknemers is dat net zo. Een eigen werkplek straalt niet enkel rust en vertrouwen uit, maar bevordert ook de onderlinge relaties tussen collega’s. Wanneer iemand een vraag heeft of iets wil bespreken, komt die als het ware bij de ander “op bezoek”, wat bijdraagt tot een knusse en gemoedelijke werksfeer.

Een scheidingswand stimuleert flexibel werken

Vooral in kleine bedrijven is het niet steeds noodzakelijk om de verschillende diensten van elkaar af te scheiden. Toch kan een scheidingswand ook hier bijdragen tot de productiviteit. Door het creëren van enkele afzonderlijke werkruimtes (vergaderzaal, , brainstorm kamer, eetzaal, …) kan er snel en efficiënt vergaderd worden, zonder de andere werknemers te storen.

Heb je nog vragen over het plaatsen van een scheidingswand? Onze medewerkers staan steeds klaar om u te helpen. Neem nu contact met hen op voor meer informatie over scheidingswanden.